İşsizlikte korkutan tablo! Türkiye zirvede!

Türkiye’nin hızla büyüyen işsizlik sorunu, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün raporuna da yansıdı. Uluslararası raporda 34 ülke arasında en fazla genç işsizliğin Türkiye'de olduğu belirtildi.

İşsizlikte korkutan tablo! Türkiye zirvede!

Türkiye'deki işsizlik sorunu Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün raporunda net bir şekilde ortaya kondu.

Kuruluşun "Gençlik, Beceriler ve İstihdam Edilebilirlilik "raporuna göre 34 OECD ülkesi arasında Türkiye, "Genç İşsizlik" konusunda zirvede yer aldı.

Raporda Türkiye’de 15-29 yaş arası gençlerin yüzde 31,3’nün evde oturduğu belirtildi. Bu rakamın içinde bir işte çalışmayan, örgün veya mesleki eğitim almayan tüm gençler yer alıyor.

Türkiye’den sonra en fazla işsizlik Yunanistan'da yüzde 28,5 İspanya'da yüzde 26,8 ve İtalya'da yüzde 26,1 olarak gerçekleşti.

En az işsizlik ise Lüksemburg, Hollanda ve İzlanda'da gerçekleşti. Raporda ayrıca 16-29 yaş arasındaki gençlerin ekonomik krizden en çok etkilenen grupların başında geldiği vurgulandı.

TÜİK, Türkiye'deki işsiz sayısını 3 milyon 226 bin kişi olarak açıkladı. Ancak bu listeye iş bulmaktan ümidini kesenler de eklenince işsiz sayısısı iki katına çıkıyor.

Raporda gençlerin istihdama katılmalarını sağlamak için önerilere de yer verildi. Gençlere iyi bir eğitim sağlanması, yeteneklerini kullanabilecekleri ortam yaratılması gerektiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# tuik # işsizlik # oecd