Meclis'ten ABD'ye S-400 mesajı

14 Haziran’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde gündeme gelmesi beklenen S-400 tartışmasına ilişkin Meclis’ten açıklama geldi. Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, S-400 tartışmasının Türkiye için artık kapandığını söyledi. Kılıç, Rusya ile ilişkilerin ABD'ye ya da NATO'ya alternatif olmadığını da belirtti.

Meclis'ten ABD'ye S-400 mesajı

14 Haziran’da CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşeceği NATO zirvesine sayılı günler kaldı. Görüşmede gündeme gelmesi beklenen S-400 tartışmasına ilişkin Meclis’ten net bir tavır geldi.

Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasının ardından başlayan tartışmaya dikkat çekti. Konunun kapandığını belirtti:

- S-400 konusu bizim için artık kapanmıştır. Biz bu adımı attık ama bu adım NATO’ya sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz anlamına gelmez.

Deutsche Well’in haberine göre yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıç, Rusya ile ilişkilere de değindi. Almanya'nın Rusya ile Kuzey Akım-2 projesi yaparken Türkiye’ye tepki gösterilmesine karşı çıktı.

Kılıç, Türkiye'nin ilişkilerini yeniden normalleştirme eğiliminde olduğu Mısır ile parlamentolar arası ziyaretlerin olabileceğini de belirtti.

# abd # rusya # açıklama # cumhurbaşkanı # meclis # tayyip erdoğan # görüşme # tepki # joe biden # s400 # abd başkanı # açıklama gündem # Kuzey Akım2 projesi # akif çağatay