Şule Perinçek: "Atatürk'ün modeli Azerbaycan'da zafere ulaştı"

ABD'nin Türkiye'yi kuşatma planları sürüyor. Tehdide karşı Rusya ile iş birliği kritik önemde. Büyük Önder Atatürk'ün son vasiyetlerinden biri de Sovyetler Birliği ile ilelebet dostluktu. Atatürk'ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni Şule Perinçek, Atatürk'ün bu tarihi vasiyetinin bugünkü önemini Ulusal Kanal'a anlattı.

Şule Perinçek: "Atatürk'ün modeli Azerbaycan'da zafere ulaştı"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu MustafaKemalAtatürk'ün ölümünün 82. yıl dönümü... Türkiye siyasi ve ekonomik sorunlarla mücadele ediyor. Bu süreçte Atatürk'ün vasiyeti ve politikaları; Türkiye ve hatta dünya krizinin çözümü olarak gösteriliyor.

ATABE Genel Yayın Yönetmeni Şule Perinçek, bugünkü tehditler üzerinden Atatürk'ün vasiyetini UlusalKanal'a anlattı. Atatürk'ün tüm mazlum milletlerin çözümü olduğunu belirtti.

Şule Perinçek, Atatürk'ün modelinin bugün Azerbaycan'da zafere ulaştığını söyledi.

Perinçek, Rusya'nın Ermenistan ile yaptığı güvenlik anlaşmasına rağmen, Ermenistan'ın yanında değil, Atlantik cephesinin karşısında konumlandığını söyledi. Tarihten gelen bir Türk-Rus dostluğu olduğu vurgusunu yaptı.

Atlantikçilerin bölgemizde tutunamadığını belirten Perinçek, bölge ülkelerinin topyekûn Atlantik cephesine karşı birleşeceğini belirtti.

Şule Perinçek, Türkiye'de ki çatlak seslere rağmen, Atlantik'ten kopma sürecinden geri dönüş olamayacağını vurguladı.

Amerika bile sömürgecilikten vazgeçip, kamucu bir anlayışa yönelme sinyalleri veriyor diyen Perinçek, Amerika'ya da Atatürk ideallerinin ışık tutacağını söyledi.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # amerika # atatürk # Perinçek # Ulusal # Ermenistan # Atlantik # kanal # kemal # Mustafa