FETÖ okulu açılmadan kapatıldı

ABD'nin Alabama eyaletinde FETÖ okulu açılmadan kapatıldı. FETÖ okulunun sözleşmedeki şartları yerine getirmediği belirtildi.

FETÖ okulu açılmadan kapatıldı

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ABD'nin Alabama eyaletinde Ağustos 2019’dan bu yana açmaya çalıştığı okulun, açılmadan kapatılmasına karar verildi.

FETÖ'ye bağlı “Woodland Hazırlık Okulları” firması şartları yerine getirmedi. Ulusal Sözleşmeli Okullar Komisyonu da FETÖ okulunun açılışına iki ay kala kapatılmasına karar verdi. Yerel internet haber siteleri bu olayın bir ilk olduğunu yazdı.

Alabama Eğitim Departmanı Başkanı Sherry Tucker (şeri takır) , FETÖ okulu Woodland için “iyi bir sözleşmeli okul olmayacaktı” değerlendirmesini yaptı. Alabama Eğitim Departmanı Genel Müdürü Theron Stokes da FETÖ okulunun maksadının para toplamak olduğu vurguladı. Stokes, “Bu dava, kurumsal çıkarları adına para kazanmak için Alabama'yı kullanmak isteyenlere bir uyarı niteliğinde olur” dedi.

Alabama Eğitim Departmanı, FETÖ okulunun “hile ve yanlış yönlendirme” yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2019’da dava açmıştı.

ulusal.com.tr

# abd # fetö # okul # alabama