Öcalan armalı terörist ABD ordusunun dergisine kapak oldu

Amerika PYD/PKK ile ortaklığını pekiştirdi. Bu sefer de Amerikan Askeri Akademisinin "CTC Sentinel" adlı dergisinin kapağında omuzunda Öcalan armasıyla bir PYD'li yer aldı.

Amerikan Askeri Akademisinin çıkardığı “CTC Sentinel” dergisinin Haziran/Temmuz sayısının kapağında bir YPG/PYD militanının fotoğrafı yer aldı. Rakka operasyonunu konu alan sayıda teröristin kolunda üzerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi olan bir arma görülüyor.

PYD/YPG üyesi teröristin fotoğrafının altında, "Bir SDG üyesi, Rakka'nın Meşleb Mahallesi'nde yükselen dumanı incelerken (7 Haziran 2017)" yazısı bulunuyor.

Derginin direktörlüğünü halen görev başında olan Korgeneral Michael K. Nagata yapıyor. Editöryel kadro da halen görevdeki Albay Suzanne Nielsen, Korgeneral Bryan Price gibi isimlerden oluşuyor.

ABD'nin Suriye'de müttefik olarak nitelediği Suriye Demokratik Güçleri'nin en büyük bileşenini PYD/YPG oluşturuyor. Kuruluşundan bu yana SDG'nin yönetimine PYD/YPG hakim oldu.

Örgütteki tüm teröristlere SDG amblemi olan üniformalar dağıtıldı. Ancak sahadaki bazı YPG'liler, Öcalanlı armaların olduğu üniformaları giymeye devam ediyor.

Öcalan armalı kapak fotoğrafı yayınlandığı andan itibaren Türkiye'de ciddi tepki çekti.

ulusal.com.tr

# abd # pkk # terörle mücadele