TLB'den açıklama: Gericiliğin topunu tepeleyeceğiz

TLB'den açıklama: Gericiliğin topunu tepeleyeceğiz

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), 27 Aralık’ta Ankara’da gerçekleşecek olan “Gericiliğe ve Bölücülüğe Karşı Kubilay Kızılay’da” eyleminde gericiliğe meydan okuyacağını açıkladı.

Liseliler 27 Aralık’ta Ankara’da, 19. Milli Eğitim Şurası’nın aldığı gerici kararlardan yaptıkları dev topları TLB kortejinin en önünde taşıayacaklar . Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gericiliği nerede görsem tepelerim, tepelerim, tepelerim.” sözünü şiar edinen gençler 27 Aralık’ta binlerce Kubilay olup gerici şuranın kararlarını tepeleyeceklerini ilkan etti.

27 Aralık’ta Kızılay’da Türkiye’nin dört bir yanından gelecek binlerce lise öğrencisi eğitimde gericiliğe karşı Cumhuriyet’in eğitim sistemini savunmak için buluşacak. Laik, bilimsel ve gerçekten milli eğitim sloganıyla 27 Aralık’ta binlerce lise öğrencisi Kızılay’dan ses verecek.

Gericiliğe karşı mücadelenin en önde gelen sembollerinden olan şehit Asteğmen Kubilay gibi hazır olduklarını söyleyen liseliler “Öğretmen Kubilay’ın TaLeBe’si” olmanın sorumluluğuyla birleşecekler. Liseliler kortejlerinde “Savulun Bre Gericiler Geliyor TaLeBe’ler” pankartını taşıyacak.

Türkiye’nin dört bi yanından TaLeBe’ler tüm yurttaşları 27 Aralık’ta 14.00’da Kızılay’da olmaya çağırıyor.

ulusalkanal.com.tr

# kubilay # tlb