7 maddesi daha kabul edilen İç Güvenlik Paketi neler değiştirecek?

Polis ve Jandarmanın yetkilerinin yeniden tanımlandığı düzenlemeleri de içeren İç Güvenlik Paketi'nde yedi madde daha kabul edildi. Kabul edilen maddelerin sayısı 33'e yükseldi.

7 maddesi daha kabul edilen İç Güvenlik Paketi neler değiştirecek?

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen ve kamuoyunun yoğun tepkisine neden olan "İç Güvenlik Paketi" olarak tasarının 7 maddesi daha kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, polis koleji kapatılacak ve burada öğrenimine devam eden öğrenciler, durumlarına uygun okullara naklen kaydedilecek. Polis kolejindeki eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan personel, kadro derecelerine uygun öğretmen unvanlı kadrolara atanacak.

Amir rütbesi için ayrılan kadro, azami kadro sayısından fazla ise, fazlalık giderilinceye kadar boşalan kadrolar iptal edilecek.

1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla emeklilik hakkı kazanan ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürü rütbesindeki polisler kanun yürürlüğe girdikten sonraki 6 ay içinde Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun teklifi ve İçişleri Bakanı'nın onayıyla resen emekliye sevk edilebilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önceki son 5 yılda, meslekten veya memurluktan ihraç cezası alıp da cezası zaman aşımına uğrayan müdür ve üstü kadrolarda olanlar kamudaki araştırmacı unvanlı kadrolara, diğerleri Devlet Personel Başkanlığı'nca tespit edilen kadrolara atanacak.

7 maddenin Meclis'ten geçmesiyle kabul edilen maddelerin sayısı 33'e yükseldi.

ulusalkanal.com.tr

# iç güvenlik paketi # kabul edildi