Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'li gazeteciye S-400 yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönüş öncesi New York’ta Amerikan basınının sorularını yanıtladı. New York Times muhabirinin “S-400’leri aldığınıza değdi mi” sorusuna “Evet, değdi” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan mültecilerle ilgili olarak da Amerika gazeteciye, “sizin Afganistan’da 20 yıldır ne işiniz vardı” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'li gazeteciye S-400 yanıtı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki temaslarını tamamlayarak yurda dönen CumhurbaşkanıErdoğan, dönüşü öncesinde New York Times gazetesiyle bir mülakat gerçekleştirdi.

Amerikalı muhabir, Erdoğan’a, ABD ile yaşanan S-400 gerilimini anımsatarak, “tüm olanlardan sonra S-400’leri aldığınıza değdi mi?” sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın soruya “evet, değdi” yanıtını verdi ve muhabire Türkiye’nin S-400’leri alış süreciyle ilgili bilinen gerekçelerini hatırlattı.

Erdoğan, New York’ta Amerikan CBS televizyonuna da mülakat verdi. ABD'nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

ERDOĞAN'DAN GAZETECİYE AFGANİSTAN SORUSU

Tamamı pazar günü yayımlanacak röportajdan paylaşılan bir bölümde, Erdoğan’a, Türkiye'nin "mülteci ambarı" olmayacağı yönünde sözleri hatırlatıldı ve Afgan mültecilerin sorumluluğunu ABD'nin mi alması gerektiği sorusu yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruya karşılık, ABD’nin mülteciler konusundaki sorumluluklarını yerine getirmediğini hatırlattı; “ABD Afganistan’da 20 yıldır neden var? Önce kendine bu sorunun cevabını vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

# abd # erdoğan # cumhurbaşkanı # Afganistan # s400 # Newyork