Öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

Şırnak Silopi'de yaşayan 9'u kız 17 öğrenci hayatlarında ilk kez ailelerinden ayrıldılar; ilk kez uçağa bindiler; ilk kez İstanbul'a geldiler ve ilk kez denizi gördüler. Öğrencilerin heyecan çığlıkları görülmeye değerdi. Onlara bu ilkleri yaşatan ise; 3 yıl önce İstanbul'a tayini çıkan eski beden eğitimi öğretmenleri oldu.

Öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

Aileleri ile vedalaştılar…

İçlerinden bazıları ilk kez ayrıldığı annesine sarılıp ağladı…

Bu yaşadıkları ilk değildi.

Hayatlarında ilk kez de uçağa bindiler.

Ve yine hayatlarında ilk kez İstanbul'a geldiler.

Şırnak'ın Silopi İlçesine bağlı Çukurca Köyünde yaşayan 9'u kız 17 öğrenciye bu ilkleri yaşatan ise 3 yıl önce İstanbul'a tayini çıkan beden eğitimi öğretmeni Pınar Demiray oldu.

2014'te İstanbul'a tayin olan Pınar öğretmen öğrencilerini unutmadı. Kolları sıvadı, girişimlerde bulundu. Sonucunu da aldı.

Silopili 17 öğrenci Pınar öğretmen sayesinde İstanbul'a getirildi.

İstanbul'u ve denizi ilk kez gören öğrenciler sevinç çığlıkları attı.

Pınar öğretmen eski öğrencileri ile İstanbul'daki yeni öğrencileri arasında bağ kurmayı da ihmal etmedi. İstanbul'daki mektup kardeşleriyle de ilk kez bir araya gelen Silopili öğrenciler, tarihi ve turistik mekânları da gezme fırsatı buldu.

Üzerinde Türk Bayrağı ile "Şırnak-İstanbul" yazılı tişörtleri giyen öğrenciler, öğretmen ve idareciler ile okul merdiveninde toplu resim çektirmeyi de ihmal etmedi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # şırnak # öğrenci # uçak # aile # hayal