Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla orman yangını tehlikesi de baş gösterdi. Antalya'da 2 farklı alanda çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Üzümlü ve İslamlar mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Kaş, Muğla ve yakın ilçelerden takviye ekipler alevlere müdahale etti.

Bir süre sonra Çerçiler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da yangın başladı. Ekiplerin bir kısmı bu bölgeye yönlendirildi.

Üzümlü ve İslamlar bölgesindeki bazı yapılar yangından zarar gördü. 2 ev kullanılamaz hale geldi. Çerçiler Mahallesi'nde 55 dönüm, İslamlar'da ise bin dönüm alan küle döndü.

53 yaşındaki bir kadın dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Yangın zeytin bahçelerinde de zarara yol açtı. Yangın ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

# antalya # yangın # muğla # orman yangını # hava sıcaklıkları # itfaiye # sıcaklık # Kaş # rüzgar # ALEV # antalya orman yangını # antalya kaş orman yangını # kaş orman yangını # kaş yangın