Ekmel Bey'in yakın dostu El-Kaide finansörü

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun El Kaide'nin finansörü Suudi Şeyhi Ahmed Zeki Yamani'nin sıkı bir dostu olduğu ortaya çıktı. Yamani'nin, oğlu için düzenlediği düğünün onur konuğu olan İhsanoğlu, aynı zamanda Yamani'nin kurduğu Furqan Vakfı'nın da başkan yardımcısı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun El Kaide ile yakın ilişkisi ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi yazarı Fikret Akfırat, İhsanoğlu'nun El Kaide finansörlerinden Suudi petrol kralı Şeyh Ahmed Zeki Yamani ile yakın ilişkisine ışık tuttu.

İhsanoğlu'nun yakın dostu Yamani, Amerika'nın Sovyetler Birliği ve komünizme karşı kurulan Yeşil Kuşak projesinin önemli aktörlerinden. OPEC Başkanlığı ve Suudi Arabistan Petrol Bakanlığı da yapmış olan Yamani'nin adı, Amerikan Hazine Bakanlığı'nın "Altın Zincir" olarak anılan terör destekçileri listesinde.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Şeyh Yamani'nin en yakın dostlarından. Ekmel Bey, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Şeyh'in oğlunun Çırağan Sarayı'ndaki ihtişamlı düğününün de onur konuğuydu.

Ekmel Bey'in oğlunun düğününde de benzer manzara yaşandı. Hürriyet Gazetesi'nden YIlmaz Özdil'in köşensinden aktardıklarına göre, Ekmel Bey'in oğlunun nikah şahitliğini Şeyh Yamani yaptı. Düğünün onur konukları arasında Başbakan Erdoğan'ın yardımcısı Beşir Atalay vardı, ancak düğünde ne MHP'den ne de CHP'den kimse yoktu.

Ekmel Bey'in El Kaide finansörü Suudi Şeyhi ile ilişkisi bununla da sınırlı değil. İhsanoğlu, aynı zamanda Şeyh Yamani'nin kurucusu vve başkanı olduğu İngiltere merkezli Furqan Vakfı'nın da başkan yardımcısı.

ulusalkanal.com.tr

# ekmel bey # finansör