Türkiye'de dev terör operasyonu

Türkiye, dün gece Cereblus'ta IŞİD mevzilerini vururken eş zamanlı olarak yurt genelinde de iç güvenlik operasyonu başladı. 16 ildeki gerçekleşen büyük terör operasyonlarının hedefi IŞİD, PKK, DHKP-C ve diğer yasa dışı terör örgütleri oldu. Operasyonlarda 37'si yabancı uyruklu 297 şüpheli gözaltına alındı

Türkiye'de dev terör operasyonu

Güney sınırlarındaki tehdide karşı harekete geçen Türkiye, sınırları içinde de terör temizliğine başladı. Sabah saaetlerinde yurt genelinde iç güvenlik operasyonunun düğmesine basıldı. PKK, IŞİD, DHKP-C ve diğer yasa dışı terör örgütlerini hedef alan operasyonlarda şu ana kadar 37'si yabancı 297 kişi gözaltına alındı.

Suriye'nin Kuzeyindeki IŞİD mevzileri bombardıman altına alındığı sıralarda önceden belirlenen 16 ilde de eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlarda 10 bin polis görevlendirildi. Sadece İstanbul'daki operasyonlara 5 bin polis katıldı.

İstanbul'un 26 ilçesinde operasyon düzenlendi. Evler arandı, 103 kişi gözaltına alındı.

Bağcılar'da bir eve yapılan baskında çatışma çıktı. DHKP-C terör örgütü üyesi G. Ö. kapıya gelen polislere ateş açtı, polis karşılık verdi, kadın terörist etkisiz hale getirildi. G.Ö. canlı bomba eylemi hazırılığında olduğu şüphesiyle aranıyordu.

Gözaltına alınan görüntülerdeki kişiyi Türkiye çok yakın zamanda duydu. Görüntülerdeki kişi, Ramazanda IŞİD için bayram namazı kıldıran ve cihat çağrısı yapan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk.

Türkiye genelindeki, terör örgütü PKK’ya yönelik şafak baskınlarının İzmir ayağında 7 HDP'li gözaltına alındı. İzmir'deki operasyonların hedefinde F-tipi örgütte vardı. Bu operasyonda da 15 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Başkent'teki operasyonları Ankara İl Jandarma Alay komutanlığı yürüttü. 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, en az 11 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildi.

Şanlıurfa'da da Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese operasyon düzenlendi, 35 kişi gözaltına alındı. Bursa'da ise terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda en az 9 kişi gözaltına alındı.

Büyük terör operasyonuna özel harekât, çevik kuvvet ve yunusların yanı sıra havadan helikopterle desteklendi. Aranan yerlerde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınanlar bulundukları illerde sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüphliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

16 İLDE 297 GÖZALTI

Şanlıurfa 35

Bursa 9

Iğdır 9

Antalya 2

Kocaeli 13

Adıyaman 8

Elazığı 5

Bitlis 8

Adana 32

Mersin 34

Bingöl 9

ulusalkanal.com.tr

# istanbul operasyon # dev operasyon