Beyaz Saray’da imzalanan anlaşmaya tepki yağdı

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında Beyaz Saray’da imzalanan anlaşmaya tepki yağdı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Arap ülkelerinin bölgede İsrail’e üsler tahsis etmeyi planladığını söyledi. Hamas, "bölge halkı, İsrail'i gerçek düşman olarak görmeye devam edecek" açıklaması yaptı. İran Meclis Başkanı ise “Trump’ın sirkinde oynuyorlar” diyerek Arap ülkelerini eleştirdi. "Ayaklanma Günü" ilan edilen Filistin'de ise halk sokağa döküldü. Gazze, Batı Şeria ve Ramallah'da kitlesel gösteriler düzenlendi.

Beyaz Saray’da imzalanan anlaşmaya tepki yağdı

Amerika Birleşik Devletleri’nin ev sahipliğinde İsrail-Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan anlaşmaya tepkiler peş peşe geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi Arap ülkelerinin İsrail’e üsler tahsis etmeyi planladığını söyledi.” Bölgede yaşanabilecek kötü sonuçlardan tamamen bu ülkeler sorumludur” dedi.

İran Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan da Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni “Trump'ın sirkinde oynadılar” sözleriyle eleştirdi. Abdullahiyan, “Dün Arapların topraklarından bir bölümünü işgal eden Siyonizm, bugün de yeni bir yöntemle Basra Körfezi ülkelerini işgal ediyor.” Dedi.

Filistin’i yok sayan anlaşmaya Hamas’tan da tepki geldi. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Kudüs ve Filistin’e ihanet ettiklerini söyledi.

Anlaşmanın imzalandığı 15 Eylül, Filistin’de “ayaklanma günü” olarak ilan edilirken, Filistin Halk Halk Kurtuluş Cephesi, halka, tüm direniş metotlarını kullanma çağrısı yaptı.

Beyaz Saray’daki üçlü anlaşma, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında protesto edildi. Ramallah, Gazze ve Batı Şeria'da Filistinliler sokağa döküldü, kitlesel gösteriler düzenlendi.

Normalleşme anlaşmasına, İsrail’de de tepkiler vardı. Netanya kentinde bir grup İsrailli, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri bayraklarını indirerek, yerlerine Filistin bayrağını astı.

ulusal.com.tr

# iran # israil # Birleşik Arap Emirlikleri # bahreyn # Beyaz Saray