PKK’nın SAM füzeleri vuruldu

TSK, Irak'ın Kuzeyine düzenlediği hava harekâtlarında bölücü terör örgütüne ağır darbeler indiriyor. Metina'da 100 teröristin etkisiz hale getirildiği, Hakurk bölgesinde ise bir barınakta saklanan 12 adet SAM füzesinin imha edildiği tespit edildi

PKK’nın SAM füzeleri vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları kararlı bir şekilde devam ediyor.

Güneydoğu'da kazdığı hendek ve barikatlara gömülerek kırsala kaçan teröristlerin yurtdışındaki barınak ve depolarına çeşitli zamanlarda hava harekatları düzenleniyor. Bu harekatların sonuçları da teröristlerin telsiz konuşmalarına yansıyor.

Hava Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonlar sonrası teröristlerin kendi aralarında yaptıkları şifreli konuşmalar, istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi.

Son 3 ayda Irak'ın kuzeyinde bölücü örgüte ait yeni barınak ve sığınaklar tespit edildi. Bu hedefler, düzenlenen ani operasyonlarla imha edildi. Terörsitlerin deşifre edilen konuşmalarında, Metina bölgesine mart ayında yapılan bir operasyonda 100 teröristin öldüğü belirlendi.

Hava Kuvvetleri tarafından yine mart ayında, Hakurk bölgesine yapılan hava operasyonunda ise teröristlerin bir barınakta sakladığı 12 adet SAM füzesinin imha edildiği tespit edildi.

Hava Kuvvetleri anlık istihbaratlarla terör hedefelerine şok operasyonlar düzenliyor.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # vuruldu # sam füzeleri