“Lübnan'ın güvenliği İran'ın güvenliğidir“

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahyan, Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta İran Büyükelçiliği'ne yönelik yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Abdullahyan, "Lübnan'a yönelik bu çirkin saldırıya bir daha izin vermeyeceğiz. Lüban'ın güvenliği İran'ın güvenliğidir" dedi.

“Lübnan'ın güvenliği İran'ın güvenliğidir“

Lübnan'ın Başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıya ilişkin İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahyan'dan açıklama geldi. Abdullahyan, "Lübnan'ın güvenliği, İran'ın güvenliğidir. İran, Lübnan'a yönelik böyle çirkin bir saldırıya bir daha izin vermeyecek" dedi.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'yi ziyaretinin ardından açıklama yapan Abdullahyan, "Tahran yönetimi, büyükelçiliklerini hedef alan bu saldırılara rağmen, aşırı grupların yürüttüğü 'tekfir' politikasıyla mücadele edecek" diye konuştu.

Saldırının siyonistlerin güdümündeki teröristler tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Abdullahyan, terörle mücadele konusunda komşu ülkelerle görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

Abdullahyan, güvenlik kavramının bölünmesinin mümkün olmadığını kaydederek, "Lübnan'ın güvenliği, İran İslam Cumhuriyeti'nin güvenliğidir" ifadesini kullandı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri de patlamaların sıradan bir saldırı olmadığını, Lübnan halkını ve ülke istikrarını doğrudan hedef aldığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# iran # lübnan # beyrut # elkaide