İşler tıkırında gidince ilk işi uçak almak oldu!

AKP'li eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in önüne yatarım dediği Rıza Sarraf, hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlaması düşünce, el konulan para ve altınları geri almıştı. Sarraf'ın ilk işi süper lüks bir uçak almak oldu.

İşler tıkırında gidince ilk işi uçak almak oldu!

17 Aralık soruşturmasında hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf, Çağlayan Adliyesi'nde tutulan para ve 2 kilo altını geri almıştı.

Sarraf, faiziyle geri aldığı parayı uçağa yatırdı. Sarraf'ın tercih ettiği süper lüks uçak ise liste fiyatı 59 milyon dolar olan Gulfstream G550 oldu.

Sarraf'ın sahibi olduğu ARE Havacılık'ın internet sitesinde "2015 yılı sonuna kadar uçak sayısının 3'e çıkarılacağı" ifadesi yer aldı. Şirketin hali hazırda TC-RZA kuyruk tescilli Challenger 300 tipi bir uçağı bulunuyor.

17 Aralık operasyonuyla mal varlığına tedbir konulan Sarraf'ın, TC-RZA kuyruk tescilli uçağı, Halk Bankası'nın leasingi ile alındığı ortaya çıkmıştı. Sarraf tutuklanınca taksitleri ödenemeyen uçağın bankaya devri gündeme gelmiş ancak Sarraf cezaevinden çıkınca birikmiş taksitleri ödeterek uçağı geri almıştı.

Sarraf'ın yeni uçağının aynısından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Ciner Holding ve Doğuş Grubunda bulunuyor.

Çok seyahat eden kişiler düşünülerek tasarlanan uçak, 12 bin 501 kilometre menzil ve saatte 944 kilometre hıza sahip. Büyük gövdeli jet sınıfında değerlendirilen uçakta füze koruma sistemi de mevcut. G550, İstanbul'dan Los Angeles'e yakıt ikmali yapmadan direkt uçabiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# muammer güler # uçak # rıza sarraf