Çetin Ünsalan, Merkez Bankası'nın brifingini değerlendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,vatan hainliği ile suçladığı Merkez Bankası Başkanı ve istifa haberi yayılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan ekonomi brifingi aldı. Görüşmede Başçı eleştirilerin odağı olan piyasa faizlerini düşürmenin yolu için yapılması gerekenleri sıraladı. Brifingin öne çıkan tarafı ise Merkez Bankası'nın ekonomide faizlerin tek başına yeterli olmadığını vurgulaması oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sert eleştiriler yönelttiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan brifing aldı. Ak Saray'da yapılan toplantıya Başçı'nın yanı sıra istifa haberleri yayılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı.

Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmede Başçı 130 sayfalık bir sunum yaptı. Sunumda, eleştirilerin odağı olan piyasa faizlerini düşürmenin yolu için koşullar sıralandı.

Başçı sunumunda, istikrar ve güven artırıcı politikaların önemine vurgu yaparak mali disiplinin sağlanması gerektiğini, ekonomik istikrar içinfaizlerin tek başınayeterli olmadığını ifade etti.

Merkez Bankası'nın brifingini değerlendiren Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Ulusal Kanal program yapımcısı Çetin Ünsalan, ekonomik olayların sadece faizler üzerinden yürütülmesinin anlamlı olmadığını ifade etti.

Ünsalan, son dönemdeki faiz tartışmalarına da açıklık getirerek ekonominin faizlerin düşmesi veya çıkmasıyla doğru orantılı olmadığını vurguladı.

Sunumda, Erdoğan'nı "dünyadaki diğer ülkelerin faizleri indirdiğini bizim ki hala duruyor" açıklamasına yer veren Merkez Bankası, diğer ülkelerde yapısal sorunların az olduğuna dikkat çekerek enflasyon oranlarının da Türkiye'den düşük olduğu ifade edildi.

HABER: SEYFİ AKİL KAMERA: TAYLAN KAYA

ulusalkanal.com.tr

# anlattı # sunum # erdem başçı