Peker'e bilgi servisi CIA ve MOSSAD'dan

Aydınlık gazetesi, Türkiye'yi hedef alan Sedat Peker operasyonuyla ilgili yeni bilgilere ulaştı. Gazeteye bilgi veren kaynaklar İsrail tarafından yönlendirilen Sedat Peker’in Dubai’de 12 kişilik bir ekip tarafından kontrol altında tutulduğunu belirtti. Videoların Türkiye’deki etkisinin de düzenli olarak MOSSAD’a rapor edildiği kaydedildi. Peker operasyonunun deşifre olmasıyla ekibin paniğe kapıldığı ve izlerini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi.

Yayınladığı videolarla kamuoyuna etki etmeye çalışan Sedat Peker, İsrail istihbaratı tarafından yönlendiriliyor. Aydınlık gazetesi, Peker'in 12 kişilik MOSSAD ekibinin kontrolünde olduğu bilgisine ulaştı.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sedat Peker, Dubai’de kaldığı yerde 4'ü Türk, 1'i tercüman, toplam 12 kişilik ekip tarafından kontrol altında tutuluyor. Peker’in videoları bu ekip tarafından inceleniyor, analizleri yapılıyor. Viedolardaki mekan tasarımı, objeler, konuların sıralanması, sunumu ve viedoların sosyal medyada daha fazla izlenmesi üzerinde yoğun olarak çalışılıyor. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan kaynaklar, Peker'e bilgi servisinin CIA ve MOSSAD yapıldığını belirtti.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan kaynaklar şu bilgileri verdi:

- Bu video olayı öyle sıradan bir olay değil. Peker’in söylemleri çok ince olarak hesaplanıyor, psikolojik analizleri yapılıyor. Anlatımlarının sıkıcı olmaması için de özel çaba sarfedildiği ortada. Kullanılan repliklerin zaman ayarlaması, başta Z kuşağı olmak üzere her kesimi videoların tamamını izlemesi amaçlanıyor. Hepsi özel olarak kurgulanıyor. Bu işler için de özel bir ekip faaliyet yürütüyor. Türk halkının algısını yönetmeye ve videoları daha fazla insanın izlemesini amaçlıyorlar. Bilgi servisi de esas olarak CIA ve MOSSAD’dan.

Aydınlık'ın haberine göre, Peker'in videolarının Türkiye’deki etkisi de düzenli olarak MOSSAD’a rapor ediliyor.

Ankara’da Angora Evleri'nde kalan, Kıbrıs’ta kara para aklama işlerinde uzman olduğu için “para sihirbazı” olarak da bilinen, “doktor” lakaplı B.A.’nın, Sedat Peker’in videolarının yayınlanması sonrası kamuoyunda oluşan etkiyi düzenli olarak İsrail istihbaratına rapor etti.

Aydınlık’ın Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçırılış öyküsünü yayımlaması ve bu sürece Türkiye içinden katkı veren isimleri açıklaması, MOSSAD ve Peker için sürpriz oldu. Peker operasyonunun deşifre olmasıyla ekibin paniğe kapıldığı ve izlerini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. MOSSAD'ın Türkiye'deki istihbarat elemanı B.A.’nın da Aydınlık’ın haberinden sonra korkuya kapıldığı ve raporlaştırmaya ara verdiği öğrenildi.

Aydınlık'a konuşan kaynaklar, Peker’in Türkiye ve diğer ülkelerle görüşmeler yaptığını, dijital iz bırakmamak için özel çaba harcadığını vurguluyor.

Yayınlayacağı yeni videoda “Erdoğan’la helalleşeceğini” söyleyen Sedat Peker, bu videoyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Haziran’da ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme sonrasına bıraktığını açıkladı. Peker'in vieoyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Biden’dan söz ederken “Sayın Joe Biden” demesi de dikkat çekti.

Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar Peker’in yeni videoyu yayınlamak için ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın Ankara temaslarının sonuçlarını beklediğini ifade etmişlerdi. Peker'in şimdi de Erdoğan’ın Biden’la görüşmesini beklemesi “Peker’in arkasındaki güç böyle istedi” şeklinde değerlendirildi.

# cia # açıklama # israil # dijital # Kıbrıs # mossad # aydınlık gazetesi # rapor # dubai # ekip