Büyük operasyon

Ve o kumpasları hazırlayan F tipi örgüte karşı dev operasyonun düğmesine Başkent Ankara'da basıldı. Fetullahçı örgütün finans kaynaklarına yönelik operasonda, Koza İpek Holding'e baskın düzenlendi. Kanaltürk ve Bugün TV bürolarının da aralarında olduğu holdinge bağlı 20'den fazla şirkette arama el koyma işlemi gerçekleştirildi. Örgüt yöneticiliği ile suçlanan holding sahibi Akın İpek'in yurt dışına kaçtığı, 6 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Büyük operasyon

Türkiye güne dev operasyonla uyandı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün finans yapılanmasına yönelik operasyon yapıldı.

Koza İpek Holding'e bağlı 23 şirkette arama-el koyma işlemi gerçekleştirildi. Terör örgütüne finanas sağlamakla suçlanan holding hakkında MASAK'ın geniş bir rapor hazırladığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle, arama-el koyma kararı veren Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği de kararın da bu rapora yer verdi.

Operasyon için sabah 08.00'de polisler önceden belirlenen adreslere gitti. Çevik Kuvvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Operasyonun ana merkezi Koza İpek Holding'in Ankara Yenimahalle'deki Yönetim Kurulu Binası oldu. Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde arama yapıldı.

Şirketlerde özellikle 2010 ile 2015 yılları arasındaki mali hareketlilik incelendi. Bu dönemdeki karar defterlerine, bilanço, gelir gider tablosu ve detay mizanlarına, banka hesap hareketlerine, defterler dışında tutulan muhasebe kayıtları incelendi. Bunlara ilişkin bütün kayıtlara el konuldu.

Operasyon kapsamında 7 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. O isimlerden biri olan, örgüt yöneticiliği ile suçlanan Akın İpek çoktan yurt dışına çıkmıştı.

Başsavcılık kaynakları, İpek'in 30 Ağustos günü Esenboğa havalimanından yurt dışına çıktığının tespit edildiğini açıkladı.

Terör örgütüne finansman sağlamakla suçlanan Koza İpek holdingin borsadaki hisseleri de hızla değer kaybetti.

AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir.

CHP VE MHP'DEN OPERASYON İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans sağlamakla suçlanan Koza-İpek grubuna yönelik operasyonlara CHP ve MHP'den tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Baskı devam ediyor, dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya, tutarlı olmaya, bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de operasyonun sermaye grupları üzerinde büyük tedirginlik yaratacağını söyleyerek, şunları ifade etti: "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük bir baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlikler yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır".

ulusalkanal.com.tr

# Koza Holding