Hrant Dink cinayetinde sıcak gelişme

Hrant Dink soruşturmasından sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Soruşturmanda bugün önemli bir gelişme daha yaşandı. Öğle saatlerinde, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Hrant Dink cinayetinde sıcak gelişme

Hrant Dinksoruşturmasından sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Soruşturmanda bugün önemli bir gelişme daha yaşandı. Öğle saatlerinde, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Hrant Dink cinayetinde ihmali olan kamu görevlileri soruşturması dönemin Trabzon Emniyet müdürüne uzandı.

Cinayet yaşandığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'ye şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Hrant Dink'in öldürüleceğine dair istihbaratın Trabzon Emniyeti'den İstihbarat Daire Başkanlığı'na aktarılmasına karşın bu bilginin İstanbul Emniyeti'nden gizlendiği ortaya çıkmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce de dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte bir çok kamu görevlisi şüpheli olarak ifade vermişti.

Fethullah sicilli eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve tutuklu polis şeflerinden Ali Fuat Yılmazer de şüpheli olarak sorgulanan isimler arasında.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'ın Yargıtay üyeliğine seçilmesinin ardından dosya Balyoz Kumpasını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'ye devredildi.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # soruşturma # yeni gelisme