'Nafile çabalardan ibarettir'

İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk dün ve bugün habervaktim.com ve internethaber.com isimli internet haber sitelerinde İşçi Partisi ile ilgili yayınlanan haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bolluk'un açıklaması şöyle:

Ülkemizin her köşesinde partimize büyük katılımlar olmakta, Türkiye’mizin öncüleri Millî Hükümet hedefiyle İşçi Partisi’nde birleşmektedir.

İşçi Partisi’nin Genel Başkanlık ya da Parti adı ve simgesi gibi gündemleri yoktur.

Genel Başkan, Parti adı ve simgesi gibi konular, kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilen genel kurultaylarımızda tartışılır ve oylanarak karara bağlanır.

Çıkan gerçek dışı haberler, İşçi Partisi’nde birleşme kararlılığını hedef almaktadır.

Dün ve bugün habervaktim.com ve internethaber.com isimli internet haber sitelerinde İşçi Partisi ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberler yayınlanmıştır.

Haberlerde İşçi Partisi’nin genel başkanını değiştireceği, eş başkanlık sistemine geçeceği, adını ve simgesini değiştireceği yönünde asılsız bilgiler yer almaktadır.

İşçi Partisi, 2015 genel seçimlerinde Millî Hükümeti kurma amacına kilitlenmiştir. Meclis içerisindeki partiler Türkiye’nin önündeki ekonomik krize ve bölünme sürecine yönelik çözümler üretememektedir. Üretim ekonomisini inşa ederek Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırma ve ülkemizi Atatürk Devrimleri temelinde birleştirme programına yalnızca İşçi Partisi sahiptir. Bu gerçekten dolayı, ülkemizin her köşesinde partimize büyük katılımlar olmakta, Türkiye’mizin öncüleri Millî Hükümet hedefiyle İşçi Partisi’nde birleşmektedir.

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu 15 Aralık 2014 günü toplanarak “Millî Hükümet İçin Birlik” amacıyla ve sloganıyla, tarihi daha sonra açıklanmak üzere, olağanüstü kurultay kararı almıştır. Bu kararı Genel Başkanımız Doğu Perinçek 17 Aralık 2014 günü düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmuş ve kurultayın amacını açıklamıştır: “Önümüzdeki iş, Türkiye’nin yönetim birikimini oluşturan siyasetçileri ve halk önderlerini İşçi Partisi’nde birleştirmek ve seçimlerde başarıya ulaşmaktır. Olağanüstü Kurultayımız, Türkiye’yi yönetecek kadroların Partimizde birleşmesini sağlamak amacıyla toplanacaktır.”

İşçi Partisi’nin Genel Başkanlık ya da Parti adı ve simgesi gibi gündemleri yoktur. Kaldı ki İşçi Partisi, Türkiye’nin en demokratik partisidir. Genel Başkan, Parti adı ve simgesi gibi konular, kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilen genel kurultaylarımızda tartışılır ve oylanarak karara bağlanır.

Çıkan gerçek dışı haberler, öncülerin İşçi Partisi’nde birleşme kararlılığını zayıflatmaya yönelik nafile çabalardan ibarettir. Bütün engelleme girişimlerine rağmen Türkiye’nin seçkin önderleri İşçi Partisi’nde birleşecek ve 2015 seçimlerinde Türkiye’nin ihtiyacı olan Millî Hükümet kurulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ulusalkanal.com.tr

# serhan bolluk # işçi partisi # açıklama # haber