Almanya, çifte vatandaşlığı kaldırmayı tartışıyor

Avrupa ile siyasi krizin derinleştiği şu günlerde Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisi önemli iddiayı gündeme getirdi. Buna göre Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği, çifte vatandaşlığın kaldırılmasını öngören bir seçim programı hazırladı. Merkel'i buna zorlayan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik söylemleri oldu.

Almanya, çifte vatandaşlığı kaldırmayı tartışıyor

Alman Der Spiegel dergisi, ülkede çifte vatandaşlığın kaldırılmasıyla ilgili seçim programı hazırlandığını yazdı.

Almanya'da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk vatandaşını da ilgilendiren habere göre konuyu gündeme getiren, Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi CDU oldu.

24 Eylül'de yapılacak seçimler öncesi vaat olarak tartışmaya açılan düzenlemenin hayata geçmesi halinde, çifte vatandaşlığı olan 500 bin Türk'ten ya Alman ya kendi ülkelerinin vatandaşlığını seçmeleri istenecek.

Merkel, aralık ayında yapılan parti kurultayında çifte vatandaşlık konusunda getirilen öneriye karşı çıkmıştı. Ancak son dönemlerde Türkiye ile Avrupa arasında yaşanan siyasi kriz Merkel'i tercih yapmaya zorladı.

Merkel partisinden gelen baskılara daha fazla direnemedi. Çifte vatandaşlığın kaldırılması tasarısına onay verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik "Nazi ve Faşist" söylemleri ülkede büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Almanya'da 1 milyonu Alman vatandaşlığına sahip yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. Bunların 500 bini çifte vatandaş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hitler, Nazi ve Faşist Almanya söylemlerinin, Almanya'daki seçim çalışmalarında etkili olması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # almanya # Merkel # DER Spiegel