Yaşam mücadelesinde...

Önceki gün Fransa'da kayak yaparken kaza geçiren, efsanevi sporcu Micheal Schumacher'in durumu ciddiyetini koruyor. 7 Formula 1 şampiyonluğu bulunan Schumacher'in son durumu hakkında bilgi veren doktorları, "Ne olacağını söylemek için henüz erken. Bizce kaskı onu korudu. Kaskı olmasaydı ölürdü" dedi.

Yaşam mücadelesinde...

Michael Schumacher'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Alman sürücünün doktorları, Schumacher'in yoğun bakımda tutulmaya devam edildiğini belirtti.

7 Formula 1 şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, Fransa’da geçirdiği kayakkazasının ardından hayati tehlike altında. 44 yaşındaki efsanevi Alman pilot kazanın ardından, beyin travması yaşadı ve beyin ameliyatı geçirdi.

Schumi, kaza sırasında oğlu ile birlikte hafta sonunda Alpler’de kayak tatili yapıyordu. Düştüğünde başında kask olan Schumacher, başını kayaya çarptı.

Pazar günü sabah saatlerinde gerçekleşen kaza, Fransa’nın kayak merkezlerinden Meribel’de yaşandı. Ünlü pilot kaza sırasında pist dışında kayıyordu.

Alman pilot ilk müdahalenin ardından Moutiers kasabasına götürüldü. Ardından, Fransa’nın güney doğusundaki Grenoble’deki daha büyük bir hastaneye nakledildi.

Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili olarak hastanede bir basın toplantısı düzenlendi. Beynindeki kanamanın azaltıldığı, kötüye giden bi durum olmadığını belirten doktorlar, kontrol altında tutulduğunu söyledi.

Efsane pilotun yaşam mücadelesi verdiğini belirten doktorları, "Ne olacağını söylemek için henüz erken. Bizce kaskı onu korudu. Kaskı olmasaydı ölürdü. Her şey olabilir, iyiye de gidebilir, kötüye de gidebilir. Tehlikeyi atlatmış değil" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# fransa # kaza # tehlike # Formula # kayak # yaşam mücadelesi