Kıyım seferberliği başladı! Gemiler 24 saat hafriyat taşınıyor

Ataköy'de denize yapılacak dolgu alan için, Anadolu yakasından 24 saat boyunca aralıksız hafriyat taşınıyor. Anaodulu yakasındaki inşaatlardan çıkan hafriyat önce Maltepe'de oluşturulan döküm sahasına, oradan da gemilerle Ataköy'e sevk ediliyor.

Kıyım seferberliği başladı! Gemiler 24 saat hafriyat taşınıyor

İstanbulun son doğal koyunu yok edecek olan 20 futbol sahası büyüklüğündeki dolgu alan için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bir yakadan diğer yakaya gemilerle hafriyat taşınıyor.

Anadolu yakasında kentsel dönüşümle yıkılan binaların molozları, Maltepe'de hazırlanan döküm sahasında toplanıyor. Burada toplanan molozlar gemilerle Ataköy sahiline taşınıyor. Gemiler gece gündüz Anadolu ile Avrupa Yakası arasında mekik dokuyor.

Mega Yat Limanı için doldurulacak olan 140 dönümlük alana 890 bin metreküp hafriyat gerekiyor. Hürriyet Gazetesine konuşan Bakırköy Belediyesi yetkilileri, dolgu alanının sadece yüzde 10’unun inşaatlardan çıkan hafriyat ile doldurulabileceğini ifade etti. Geri kalan kısmının ise deniz doldurma işleminde kullanılan kayalarla yapılacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Turizm Merkezi kapsamında planlanan Mega Yat Projesi'nin tanıtımı da bugün yapılacak.

# ataköy # seferberlik # gemiler # kıyım