Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: İşte illere göre vaka sayısı

Sağlık Bakanı Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Günlük Kovid-19 vakaları 60 bini aştı. Haftalık risk haritasına göre vakaların en çok görüldüğü il Kırklareli oldu. Sadece Samsun ve Ardahan'da düşüş yaşandı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin artışın nedenini ev ziyaretleri olarak açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: İşte illere göre vaka sayısı

Sağlık Bakanı Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Haftalık risk haritasında vaka oranı giderek yükseldi ve zirveye oturdu. Kırklareli, Kovid 19 vakalarının en çok görüldüğü il oldu

Geçen hafta her 100 bin kişide vaka sayısı 518'ten 882'ye yükseldi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, artışın en büyük nedeni olarak ev ziyaretlerini gösterdi.

Haftalık verilere göre, Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu vakaların en çok görüldüğü iller olurken, Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Mardin en az vaka oranıyla kaytlara geçti.

Samsun ve Ardahan dışında bütün illerde vaka oranları yükselişe geçti. 3 büyük ilde de tablo korkunç. Her 100 bin kişide İstanbul'da 804, Ankara'da 419, İzmir'de 304 oldu.

Vakaların yükselişe geçtiği Tekirdağ'da da Sağlık İl Müdürü Ali Cengiz Kalkan,uyarılarda bulundu. "Kurallara tam uyalım" dedi.

Vakalar bu kadar yükselişteyken İstanbul Maltepe'deki bir villada parti verildi.

Doğum günü partisi düzenleyen 24 kişiye toplam 75 bin 600 lira idari para cezası uygulandı. Villa mühürlendi.

# sağlık # izmir # istanbul # çanakkale # ankara # Hakkari # şırnak # vaka # şanlıurfa # sağlık bakanı # fahrettin koca # van # tedbir # tedavi # kısıtlama # vaka sayısı