Uber taksi nedir, nasıl çalışır

Türkiye'de çok tartışma yaratan Uber taksi uygulaması nedir, Uber taksi nasıl çalışır? İşte tüm soruların yanıtları

Uber taksi nedir, nasıl çalışır

Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir. 28 Mayıs 2015 itibarıyla, bu hizmet dünya çapında 58 ülkede ve 300 şehirde kullanılmaktadır. Uber'in başlamasından beri, "Uberification" olarak bilinegelen meyil ile diğer birçok şirket onun ticâri modeli benzerini veya daha iyisini yapmaya çalışmıştır

Uber 2009'da Travis Kalanick ve Garrett Camp tarafından "UberCab" olarak kurulmuş, uygulama ertesi Haziran piyasaya çıkarımıştır. 2011'de US$49 milyon girişim sermayesi toplamıştır. 2012 itibarıyla Uber uluslararasına genişlemiştir. 2014'te araba paylaşımı ile deney yapmış ve diğer güncellemeler yapmıştır. Devamlı daha fazla sermaye toplamış, 2015 başlarında toplam 2.8 milyar ABD dolarına ulaşmıştır. 2015'in sonuna kadar Uber'in $10 milyar gelir oluşturacağı tahmin edilmektedir.

Ehliyetsiz, toplum kaynaklı sürücülerin emniyetsiz ve kanun dışı iddialarına göre birçok devlet ve taksi şirketi Uber'i protesto etmiştir

Uber ar-ge çalışmaları sonucunda otonom araç ile yolcu taşımacılığına başlamıştır.14.12.2016 tarihinde San Francisco'da otonom Uber aracının kırmızı ışıkta geçmiş ve bir yayayı ezme tehlikesi geçirmiştir.

Uber tarafından şirket hakkında şu bilgiler verildi:

"Her zaman istediğiniz araç seçeneğiyle yolculuk yapın

Gideceğiniz yere ulaşmanın en iyi yolu

Tek dokunuşla araç çağırın

Aracınızı seçin ve konumunuzu belirleyin. Sürücünüzün fotoğrafı ve araç bilgilerini görebilecek, aracınızın sizi alacağı noktaya kadar izleyeceği güzergâhı harita üzerinden takip edebileceksiniz.

Her zaman açık, her zaman müsait

Telefonla araç çağırmanıza ve alım yerinizi önceden planlamanıza gerek yok. 7/24 ulaşılabilir olduğumuz için yılın her günü, günün her saati araç çağırabilirsiniz.

Verdiğiniz puanları dikkate alırız

Sürücünüze puan verin ve yolculuğunuz hakkında isimsiz geri bildirim bırakın. Geri bildirimleriniz her yolculukta 5 yıldızlı bir deneyim sunmamıza yardımcı oluyor.

Araç çağırma

Uber uygulamasını App Store veya Google Play üzerinden akıllı telefonunuza ücretsiz olarak indirin. Uygulamayı açarak hesabınızı oluşturmaya başlayın.

Araç Çağırın

Varış konumunuzu girin ve bir yolculuk seçeneği belirleyin. Fiyatı her zaman önceden görürsünüz.

Yolculuk Yapın

Sürücünüzün fotoğrafını ve araç bilgilerini görebilecek, aracınızın sizi alacağı noktaya kadar izleyeceği güzergâhı harita üzerinden takip edebileceksiniz.

İş yolculuklarınızı diğer yolculuklardan ayırın

Şehrin diğer ucundaki toplantınıza, havalimanına ya da geç bir saatte ofisten evinize giderken Uber çağırabilirsiniz. Uber de en az sizin kadar yoğun çalışır!

Yolculuğunuzu paylaşarak tasarruf edin

uberPOOL sizi, gideceğiniz yöne doğru yolculuk yapan diğer yolcularla eşleştirir. Bu seçenek, her zaman Uber'deki en hesaplı yolculuk şeklidir. Ayrıca yolculuk sürenize yalnızca birkaç dakika eklenir.

Havalimanı otobüslerini geride bırakın

Dünya genelindeki 400'den fazla havalimanında araç çağırın. Ayrıca birden fazla seçenek sayesinde bavul sayınıza en uygun aracı bulmak çok kolay."

ulusal.com.tr

# Uber Taksi