CHP içinde cinsel saldırı ve "şov" tartışması

CHP İstanbul Örgütü'ndeki tecavüz ve taciz iddialarının ardından Canan Kaftancıoğlu ve Barış Yarkadaş arasında tartışma alevlendi. Tecavüz ve taciz iddialarının CHP'ye karşı bir operasyon olduğunu iddia eden Kaftancıoğlu, Yarkadaş'ı şov yapmakla itham etti. Yarkadaş ise sosyal medya hesabından Kaftancıoğlu adına utandığını söyledi, taciz iddialarının üzerini örtmekle suçladı.

CHP içinde cinsel saldırı ve "şov" tartışması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş arasında cinsel saldırı ve "şov" tartışması büyüyor.

Canan Kaftancıoğlu, T24 internet sitesine konuştu ve CHP Örgütü içindeki tecavüz ve taciz iddialarının CHP'ye karşı bir operasyon olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bu olayların sürdürülüş şekli, yandaş basının yaklaşımı ve parti içindeki arkadaşların olayları ‘olmadığı’ gibi kamuoyuna sunması beni üzüyor. Bu işin altında birtakım operasyonlar olduğunu düşünmüyor değilim."

NE OLMUŞTU?

CHP’de Maltepe ilçe yöneticisi Umut K.’nin bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından Özlem Hanelçi de CHP İstanbul il yöneticisi Yasin Ilgar ve eski CHP İl Yöneticisi Özgür Aydın’ın kendisini taciz ettiğini ileri sürmüştü.

KAFTANCIOĞLU YARKADAŞ'I SUÇLADI

Parti içinde yaşanan tecavüz olayını ve taciz iddalarını CHP'ye karşı operasyon olarak yorumlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Barış Yarkadaş’ı "işin şovunu yapmakla" eleştirdi. Kaftancıoğlu, "Barış Yarkadaş’ın ne yazdığıyla ilgilenmiyoruz. O birazcık işin şov kısmıyla ilgileniyor" dedi.

"KAFTANCIOĞLU'NUN SÖZLERİNİ OKURKEN ONUN ADINA UTANDIM"

Canan Kaftancıoğlu'nun T24'te çıkan röportajının ardından Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından Kaftancıoğlu'na yanıt verdi. Yarkadaş, "CK'nın "cinsel saldırı ile ŞOV"u kavramlarını aynı cümlede kullanması, bu ülkenin kadınları açısından büyük bir talihsizliktir. CK'nın sözlerini okurken onun adına utandım. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş, Canan Kaftancıoğlu'nu olayın üzerini örtmekle suçladı:

- Maltepe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, olayın üstünden 3 gün geçmesine rağmen, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın tepkisiz kalması üzerine pazar günü ilçe binasına gelerek Maltepe Meydanı'nda bir açıklama yapmak istediklerini belirtmiş, bu utanca ortak olmayacaklarını söylemiştir. Maltepe İlçe Başkanı ise "Canan Hanımdan haber bekliyoruz. Açıklama yapılmasını istemiyor" diyerek basına duyuruyu engellemiştir.

- Belli ki Canan Kaftancıoğlu, kadın mücadelesini de mücadelenin kavramlarını da içselleştiremememiş... Söylemleri de basit bir ezberin ötesine geçememiş. Bunun takdiri kadınlarındır!

# Canan Kaftancıoğlu # barış yarkadaş # Kaftancıoğlu # chp taciz # chp tecavüz