İran'dan çağrı: Hazırız

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, Bölge sorunlarının çözümü için müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını söyledi. "Batı Asya’da yaşanan kaos ancak diyalog ile çözülebilir” diyen Cihangiri, karşılıklı diyaloğun hem bölge hem de dünya milletlerinin çıkarına olduğununu vurguladı.

İran’ın Başkenti Tahran’da düzenlenen İran Gençliği Küresel Diyalog toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, Suriye, Irak, Yemen ve Basra Körfezinde yaşanan kaos ortamından tek kurtuluş yolunun müzakere ve karşılıklı diyalog olduğunu söyledi.

Cihangiri, bölgede yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını ifade etti.

Savaş ve çatışma kültürünün bölge halklarına yarar getirmeyeceğine dikkat çeken İshak Cihangiri, bölgede yaşanan sorunların karşılıklı müzakere ile çözüme ulaştırılmasının hem bölge hemde dünya milletlerinin çıkarına olduğunu vurguladı.

İranlı gençlere hitap eden Cihangiri’nin konuşmasında iç siyaset içinde önemli mesajlar vardı.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, nükleer anlaşma sonrası yeni dönemde İran’ın iç siyasetinde de reform döneminin başlayacağını söyledi.

İç siyasette ve sosyal meselelerde yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Cihangiri, yeni dönemde İran’ın 23 milyonluk genç nüfusuna hak ekettikleri önemi vereceklerini belirtti.

Haber: Yakup Aslan/ İran

ulusalkanal.com.tr

# hazırız