11 işçi işten atıldı

Çerkezköy Organize Sanayide faliyet gösteren Coko Werk fabrikasından 11 işçi işten çıkartıldı. Petrol İş Sendikası Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faliyet gösteren Coko Werk fabrikasında geçtiğimiz aylarda örgütlenme çalışmalarına başladı.

Çoğunluğu alan sendikaya işverenin yanıtı gecikmedi. İşveren Coko Werk’te çalışan 11 işçiyi işten çıkardı. Sebep olarak performans düşüklüğü gösterildi.

Petrol İş Sendikasının örgütlü olduğu diğer işyerlerindeki işçiler Coko Werk işçilerini yalnız bırakmadı. Yüzlerce işçi hep bir ağızdan “Coko’ya Sendika Girecek” diye haykırdı.

Bu fabrikanın temelinden itibaren çalıştım

İşten çıkartılan 11 işçiden birisi olan Mustafa Yazkan Aydınlık Gazetesine konuştu. “Ben bu fabrikanın kuruluşundan itibaren çalıştım. Boya yaptım, inşaatında temizlik yaptım, hiçbir zaman işten geri durmadım. Ama hakkımızı istediğimiz zamanda kapı önüne konulduk. Sebep olarak performans düşüklüğü gösteriyorlar. Geçen ay en yüksek performans gösteren bizler nasıl oluyor da bir an da performansımız düşüyor anlayamadık. İşten çıkarılmamızın tek sebebi var sendikalı olmamız.” dedi.

İşten çıkartılan bayan işçilerden Dudu Çelik ise fabrikaya gecelerini gündüzlerini kattıklarını söyledi. “Bizler buraya gecemizi gündüzümüze kattık çalıştık. Yeri geldi her Pazar çalıştık. Yeri geldi iki saatlik uykuyla çalıştık. Ama en sonunda bizi kapı önüne koydular.” dedi.

Coko Werk fabrikasından işten çıkartılan Cansu Bektaş ise “Başka bir umutla geldim bu fabrikaya. 16 saat çalıştığım oldu. 4 Pazar mesai yaptım. Ama elime geçen 1200 tl oldu. Şimdi de sendikalaştığımız için bizi işten çıkardılar.” dedi.

Çocuğum Hastanedeyken geldim Çalıştım

Dört yıldır Coko Werk’te çalıştıktan sonra işten çıkartılan Mehmet Adıgüzel; “çocuğum hastanede yatarken, işverenin işi aksamasın diyerek işe geldim çalıştım. Her zaman elimden gelenin fazlasını yaptım. Ama bizi performans düşüklüğünü sebep göstererek işten çıkarttılar.” dedi.

İşveren Suç işliyor

Coko Werk fabrikası önünde basın açıklaması düzenleyen Petrol iş Sendikası adına Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı birer konuşma yaptı. Turgut Düşova “işçiler anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. Yasal haklarımızı kullanmak suç mu? Anayasal hakkımızı kullanmak suç mu? Bunlar elbette suç değil fakat Coko Werk işvereni ve yöneticilerinin suç işlediği kesin. Buradan onları uyarıyoruz.” dedi.

İşçiler Geri Alınsın

Petrol İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı işten atılan işçilerin geri alınsın diyerek şunları belirtti. “ İçerde kalan diğer üyelerimize baskı yapıldığını biliyoruz. Bu baskı son bulsun. Atılan işçilerimiz işlerine geri dönsün ve işveren sendikamızı tanısın. Bizler bu işin peşini asla bırakmayız.” diye konuştu.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

# işçi # petrol