Washington Times: Batı devletleri Erdoğan’ın Rusya’ya yakınlaşmasından dolayı öfkeli

“Batı devletleri Erdoğan’ın Rusya’ya yakınlaşmasından dolayı öfkeli.” Bu ifadeler ABD’nin önemli gazetelerinden Washington Times’e ait. Türkiye’nin batı dünyasından uzaklaştığı mesajını veren makale, Erdoğan’ın Rusya ile yakınlaşarak Avrupa Birliği’ni tehdit ettiğini öne sürüyor.

Washington Times: Batı devletleri Erdoğan’ın Rusya’ya yakınlaşmasından dolayı öfkeli

Batı’nın Türkiye ile Rusya yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı Amerikan basını aktarmaya devam ediyor.

ABD’nin başkenti Washington’ın muhafazakar çizgide yayın yapan gazetesi Washington Times, Batı devletlerinin Erdoğan’ın Putin ile yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı yazdı.

Todd Wood imzalı makalede, Erdoğan’ın Rusya ile ilişkilerini geliştirerek, Avrupa Birliği’ne karşı müzakere gücünü arttırdığı ifade edildi.

Özellikle mülteci krizi konusunda Erdoğan’ın Avrupa’ya baskı uyguladığı belirtilirken, Türkiye’nin Rusya’ya yaklaşarak AB’yi tehdit ettiği ima edildi.

Todd Wood yazısında, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine de değindi.

Makalede başarısız darbe girişiminin Erdoğan’ın elini güçlendirdiği vurgusu yapıldı.

Türkiye ve Rusya’nın tarihten gelen bir düşmanlığı olduğunu öne süren gazete, iki ülke arasındaki işbirliğinin mecburiyetten kaynaklandığını ileri sürdü. Makalede “Türkiye’nin Rus turizmine çok fazla önem vermesinden ve hidrokarbon altyapı projelerine dahil olmasıyla son yirmi yıldır iyiye gitmeye başladı” ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # rusya # erdoğan # Putin # batı # washington times