Gözler Genel Kurul'da

AKP'li 4 eski bakan hakkında Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak Yüce Divan oylamasının, önümüzdeki hafta gündeme alınması bekleniyor. Her bakan için ayrı ayrı yapılacak gizli oylamada, Yüce Divana sevk kararı için 276 milletvekilinin evet oyu vermesi gerekiyor.

Gözler Genel Kurul'da

Soruşturma Komisyonu raporunun sonuç bölümünde "Yüce Divana sevk için yeterli şüpheye ulaşılamadığı" belirtilen AKP'li 4 eski bakan hakkındaki Yüce Divan oylaması Meclis gündemine geliyor. Eski Bakanlar hakkındaki oylamanın, Salı ya da Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda yapılması bekleniyor.

Genel Kurul'daki görüşmede son söz, haklarında soruşturma açılması istenen bakanlara verilecek. Bakanlara savunmalarında süre sınırlandırması uygulanmayacak.

Meclis'teki görüşmelere, Yüce Divan için ayrı ayrı önergeler hazırlayan CHP ile MHP'nin tam kadro katılması bekleniyor. Genel Kurul görüşmelerinde muhalefetin vereceği önergeler birleştirilecek. 4 bakan için ayrı ayrı yapılacak gizli oylamaların yaklaşık 45'er dakika sürmesi bekleniyor.

Meclis'te AKP'nin 312, CHP'nin 127, MHP'nin 52, HDP'nin ise 27 sandalyesi bulunuyor. 12 bağımsız milletvekilinin yer aldığı Meclis'te, yeni kurulan 5 ayrı partinin de 1'er milletvekili bulunuyor.

Yüce Divana sevk kararı, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınabiliyor. Yani 276 milletvekilinin evet oyu vermesi gerekiyor. Bakanların Yüce Divana sevk edilmesine karar verilirse, dosya 1 hafta içinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderilecek.

ulusalkanal.com.tr

# yüce divan # genel kurul # 4 eski bakan