HSYK, 202 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu çok sayıda hakim ve savcıyı FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç etti. 2 bin yargı üyesini FETÖ kapsamında inceleme altına alan HSYK teftiş kurulu, 202 hakim ve savcının ihracına karar verdi.

HSYK, 202 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti

Binlerce kişi inceleme altına alındı, yeni ihraçlar yapıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 202 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. FETÖ kapsamında yapılan ihraçların kararı, genel kurul kararıyla alındı.

Ulusal Kanal'ın yargı çevrelerinden edindiği bilgilere göre HSYK teftiş kurulu, FETÖ kapsamında 2 bin bin savcıyı inceleme altına aldı.

Yargıtay'da görev yapan bazı hakim ve savcılar da FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock'u kullandığı şüphesiyle inceleme altına alındı.

HSYK Genel Kurulu ile ilgili bilgi veren HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, daha önce ihraç edilen hakim ve savcıların verdiği ifadeler doğrultusunda 202 hakim ve savcının daha durumunu görüştüklerini bildirdi.

Yılmaz, toplantı sonunda, olağanüstü hal kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname gereği, 202 hakim ve savcının, açığa almadan meslekten ihracına karar verdiklerini kaydetti.

HSYK, son olarak 20 Şubat'ta 227 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten çıkarılmalarına karar vermişti. Bu rakamla ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 886 olmuştu. Bugün 202 hakim ve savcının daha ihracı ile toplam sayı 4 bin 88'i buldu.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 55 kişiden 26'sı yakalandı. Gözaltına alınan isimler arasında metrobüste hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nu ilk celsede bırakan hakim de bulunuyor...

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # ihraç