Can Dündar’ın yargılandğı dava kapalı duruşmayla yapılıyor

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı MİT Tırları davası Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor. Gizlilik kararı nedeniyle kapalı yapılan duruşmaya 100’ün üzerinde avukat katıldı, milletvekilleri duruşma salonuna alınmadı.

Can Dündar’ın yargılandğı dava kapalı duruşmayla yapılıyor

2’inci MİT Tırları davası Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başladı. Dosya üzerindeki gizlilik kararı nedeniyle kapalı yapılan duruşmaya milletvekilleri de alınmadı.

CHP ve HDP Milletvekilleri Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a destek için adliyedeydi. Milletvekillerinin salona girme çabası sonuç vermedi, mahkeme kararı nedeniyle vekiller salona alınmadı.

Duruşmaya katılmak için 457 avukat yetki dilekçesi verince duruşma salonunun kapasitesi nedeniyle sınırlamaya gidildi. Mahkeme salonun kapasitesi kadar avukatın salona alınmasına izin verdi. Duruşma 100’ün üzerinde avukatın katılımıyla başladı.

"Mahkeme CHP ve HDP Milletvekillerinin davaya müdahil olma talepleri ile duruşmaları izleme taleplerini reddetti. Can Dündar'ın oğlunun duruşmaları izleme talebi ise kabul edildi. Mustafa Altıntaş isimli bir yurttaşın da davada sanık olarak yargılanmak için BİMER’e başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bir önceki duruşmayı izlemek üzere adliyeye gelen konsolosların, bugünkü duruşmaya katılmadı. Konuyla iligili açıklama yapan Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, "Dündar-Gül davasını gizlilik kararı nedeniyle medyadan takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# mit tırları # Can Dündar # gazeteciler # çağlayan adliye