CHP ve HDP'den sözde Dersim anması

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Atatürk'ün Dersim katliamı ile suçlandığı skandallara bir yenisi daha eklendi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Atatürk'ü katliamcı olarak suçladığı etkinliğe CHP Erzincan İl Yöneticileri de katıldı. Sözde anma etkinliğinde konuşan HDP'li Gülistan Koçyiğit, 1938’de Dersim isyanını bastıranların amacının Kürtlüğü ve Kızılbaş inancını yok etmek olduğunu savundu.

CHP ve HDP'den sözde Dersim anması

CHP, yine Cumhuriyet Devrimi'lerini hedef aldı. CHP'li yöneticiler HDP ile birlikte Erzincan'da sözde "Dersim" anması düzenledi.

Etkinlik CHP Erzincan İl Örgütü, HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, EMEP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Eğitim-Sen Erzincan Şubesi ortaklığında yapıldı.

HDP'liler bu etkinliği her yıl düzenliyor. Dersim olayları "katliam" olarak tanımlıyor. Tunceli'ye Seyit Rıza heykeli diken HDP'liler, sözde katliamın Kürtlere karşı işlendiğini ileri sürüyor.

HDP'li Gülistan Koçyiğit, 1938’de Kürtlük ve Kızılbaş inancının yok edilmek istendiğini savundu. "Bu sızının dinmesi sadece gerçek bir yüzleşme ile olur" dedi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Erdal Kılıçkaya da skandal sözlere imza attı, "Bugün hala katliam süreci açığa çıkmış değil" dedi. Gerici ayaklanmalara sahip çıktı.

Pir Sultan Abdal Erzincan Şube Başkanı Salih Ürün de Atatürk'ü hedef aldı, "Tarihte yaşanan bütün katliamlar devlet desteğiyle olmuştur" ifadelerini kullandı.

# chp # atatürk # pkk # hdp # Dersim katliamı # cumhuriyet halk partisi