Bakan açıkladı: Elektronik ürünlere zam yolda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yeni zamların mesajını verdi. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayarlarda 1 ay içinde ek gümrük vergisi getirileceğini söyleyen Zeybekçi, "Özel ürün gruplarının özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz" dedi. Zeybekçi, ihracatın 2015'in ilk altı ayında yüzde 8,1 düştüğünü açıkladı

Bakan açıkladı: Elektronik ürünlere zam yolda

Elektrik elektronik ürünleri ile cep telefonu ve tablet bilgisayarlara yeni gümrük vergileri geliyor. "Özel tebdirleri" Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi açıkladı.

YENİ VERGİLER GELECEK

Önümüzdeki 1-2 ay içinde özel ürün gruplarında gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz... Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz.

Bakan Zeybekçi'nin "elektrik-elektronik" grubu olarak özetlediği sektör oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Sanayilerde kullanılan elektrikli makinelerden büro makinelerine, elektrik tesisatından asansör, yürüyen merdiven gibi cihazlara, elektrikli ev aletlerinden güvenlik sistemlerine, haberleşme ve iletişim cihazlarından fabrika ve atölye cihazlarına kadar pekçok ürünü niteliyor.

Basın toplantısındaki bir diğer konuda büyüme oranı beklentisiydi. Ekonomi Bakanı, Türkiye'nin 2015'te yerinde sayacağını ifade etti.

Türkiye'nin ihracat oranı 2015'in ilk altı ayında yüzde 8.1 düştü.

Bakan Zeybeçi dolardaki artış nedeniyle gelirin az göründüğünü söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# ekonomi bakanı nihat zeybekçi