Darbeciler 16 Temmuz sabahına kadar...

15 Temmuz darbe girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre darbeciler son ana kadar Genelkurmay Başkanlığı karargâhına mühimmat taşımaya devam etmişler.

Darbeciler son ana kadar mühimmat taşımaya devam etmişler.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve 16 Temmuz sabahına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, FETÖ üyelerinin 16 Temmuz sabahına kadar Genelkurmay Başkanlığı karargâhına helikopterle silah ve mühimmat taşımaya devam ettikleri görülüyor.

Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopter, karargaha iniş yapıyor ve bu esnada bir grup asker helikopterden çok sayıda mühimmat ve silah indiriyor.

Karargahın güvenlik kameralarına yansıyan diğer görüntüler ise darbe girişiminin ilk saatlerine ait. Görüntülerde darbecilerin askeri araçlarla Genelkurmay Başkanlığı karargahını içeriden sardıkları görülüyor.

Görüntüler, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin "Çatı" davası dosyasına delil olarak girdi.

Öte yandan, örgütün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sözde emniyet imamı E.Ş, eski polis Ö.Ü ve kız arkadaşı E.İ. hakkında hazırlanan iddianamede örgütün operasyona uğrayacak kişileri nasıl kurtardığı anlatıldı.

Buna göre 17-25 Aralık süreci sonrası operasyonel şubede görev yapan Ö.Ü'nün, E.Ş'ye, gözaltına alınacak FETÖ'cüleri bildirerek şahısların kaçmasını sağladığı ortaya çıktı.

İddianameye göre Ö.Ü.'ye bunların karşılığında Fetullah Gülen'e ait gömlek hediye edilmiş.

# fetö # genelkurmay # mühimmat