İngiltere çıkış arıyor

İngiltere’de Kovid19 ile mücadele süresi uzadıkça, iş dünyası ve toplumda huzursuzluk artıyor. Ülkede yaklaşık bir buçuk aydır ticari işletmeler kapalı… Ekonomi çevreleri ve muhalefet, kısıtlamaların yumuşatılmasını istiyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, virüste ikinci bir dalgayı göze alamayacağını belirterek, talepleri geri çevirdi.

İngiltere çıkış arıyor

İngiltere'de Kovid19 önlemleri kapsamında 23 Mart'tan bu yana sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Vatandaşların alışveriş gibi geçerli sebeplerle günde 1 defa dışarı çıkmasını izin veriliyor. Ülkede, eczane ve marketler dışında tüm ticari kuruluşlar kapalı…

Süreç uzadıkça, iş dünyasında tedirginlik artıyor. Talep, kısıtlamaların bir ölçüde gevşetilerek çarkların yeniden dönmesini sağlamak…

Muhalefetteki İşçi Partisi de hükümetten bir çıkış stratejisi açıklaması talebini yineledi. İktidardaki Muhafazakar Parti milletvekilleri ve hatta bazı kabine üyelerinin de kuralların bir ölçüde yumuşatılmasını istedikleri biliniyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, kısıtlamaların kaldırılması ve çıkış stratejisini konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi. "Ekonominin olabildiğince hızlı şekilde canlanmasını istiyorum. Ancak enfeksiyonların ikinci defa zirve yapması riskini almayı reddediyorum" dedi.

İngiliz Başbakan, Kovid-19 salgınında maksimum risk uyarısında bulunarak halktan sabırlı olmalarını istedi.

Johnson hükümeti, salgınla mücadele konusunda pek çok eleştirinin odağında bulunuyor. Zamanında ve yeterli önlem almamak, yeterli test ve izleme yapmamak, sağlık çalışanlarını yeterince korumamak ve bu nedenlerle muhtemelen çok daha fazla kişinin ölümüne neden olmakla suçlanıyor.

İngiltere'de sadece hastanelerde 22 bin civarında kişi hayatını kaybetti. Ülkede vaka sayısı ise 153 bin dolayında…

ulusal.com.tr

# ingiltere # Boris Johnson