Abdullah Gül yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK düzenlemesini onayladı. Düzenlemede Anayasaya aykırı ve tartışmalı maddeler içerdiğini belirten Gül, topu Anayasa Mahkemesi'ne attı. CHP, düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürecek.

Abdullah Gül yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Anayasaya aykırı" dedi, ancak onaylamaktan da geri durmadı. Gül, HSYK Yasası'nı onayladı ve yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, teklifte Gül'ün Anayasaya aykırı olarak belirlediği maddelerin düzeltildiğine dikkat çekildi.

Abdullah Gül, "Teklifin her safhasını Anayasaya aykırılığının bulunup bulunmadığı bakımından incelettim ve Teklifte 12 maddede yer alan 15 hususun Anayasayla açıkça çeliştiğini gördüm. Adalet Bakanını çağırıp uyardım. Bunun üzerine uyarılarım dikkate alınarak; HSYK Daire Başkanlarının belirlenmesi, HSYK’ya tetkik hâkimi ve müfettiş atanması, gönderilmesi ve görevlendirilmesi, HSYK üyelerine disiplin cezası verilmesi, yönetmelik ve genelge çıkarma gibi konularda özellikle Adalet Bakanına yetkiler veren hükümlerden vazgeçildiğini gördüm." dedi

Gül, tatışmaların yoğunlaştığı diğer maddeler için ise topu Anayasa Mahkemesi'ne attı.

Öte yandan, CHP, HSYK düzenlemesini 13.30'da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # hsyk # yasa # onay