Mandalina ihracatta yüz güldürüyor

Mayıs ayının aşırı sıcakları ve geçtiğimiz ayda görülen dolu, portakalı vurdu. Rekoltede kayıp büyük. Kalan ürünün de fiyatı el yakıyor. C vitamini deposu portakalın yerini mandalina alıyor. Türkiye'nin en önemli üretim merkezi Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçelerinde mandalina ihracatta yüz güldürüyor.

Mandalina ihracatta yüz güldürüyor

Türkiye'nin en önemli narenciye üretim merkezi Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçelerinde şimdi mandalina zamanı. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Ulusal Kanal'a konuştu.

Önce aşırı sıcaklar ardından da dolu narenciyeyi olumsuz etkiledi. Ağaçtaki meyveler zarar gördü. İklim şartları en çok portakalı vurdu. Rekoltede yarından fazla düşüş yaşandı. C vitamini deposu portakalın fiyatı şimdilerde el yakıyor.

Uzmanlar C vitaminin bir çok hastalığa karşı vücut direnci açısından önemine vurgu yapıyor. Durum böyle olunca da tezgah fiyatı artan portakalın yerini mandalina alıyor.

Mandalina ihracatta yüz güldürüyor. Dünyanın C vitamini ihtiyacını karşılıyorlar. Yurt dışına yapılan sevkiyatlarda mesafe uzadıkça sorun da yaşanıyor. Raf ömrü olan ürünlerin yolculuğu haftalar, hatta aylarca sürebiliyor. Bu da zarar kaygısını artırıyor.

# antalya # ihracat # mandalina # Narenciye # ziraat