Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Grup Toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, askerlik konusunda bedelliye bir daha ihtiyaç duyulmayacak şekilde değişiklik yapacaklarını söyledi. Silahlı Kuvvetlerin gücünün uzman hale getirileceği bir sistem üzerinde çalışacaklarını belirten Erdoğan, aynı zamanda temel askerliğin de verileceği bir yapı inşa edeceklerini ifade etti.

Türk Ordusu'nun emir komuta zinciri kararnamelerle bozuldu. Şimdi de gündemde zorunlu askerlik sisteminin yeniden şekillendirilmesi var.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir daha bedelli askerliğe ihtiyaç duyulmayacak şekilde yeni bir sistemin inşa edileceğini söyledi.

Türk milletinin asker millet olduğunu belirten Erdoğan, bu bağın kopmayacağı bir sistem kuracaklarını kaydetti. Profesyonel askerliği işaret etti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin de konuştu Erdoğan. Bedelli askerliğin süresinin 21 günden aşağıya çekilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Amerikan Kongresi Türkiye'ye F-35 satışının durdurulması kararını içeren yasa tasarısını kabul etti. Grup toplantısı bittikten sonra Erdoğan'a gazeteciler tarafından Amerika'nın yeni kararı da soruldu. Erdoğan, son sözün ABD Başkanı Donald Trump'ın söyleyeceğini hatırlattı.

ulusal.com.tr

# erdoğan # açıklama # AKP # cumhurbaşkanı # grup toplantısı