Ankara'da CHP'nin itirazı reddedildi

Yerel seçimlerin ardından, CHP'nin Ankara'da ilçe seçim kurulllarına yaptığı tüm itirazlar reddedildi. Mansur Yavaş itirazlarını YSK'ya taşıyacak. İstanbul'un Üsküdar ilçesinde ve Antalya'dan da CHP'ye kötü haber geldi. 20 noktada yapılan itirazlar kabul edilmedi.

Yerel seçimlerin üzerinden 5 gün geçti, tartışmalar sona ermedi. Sonuçlara itiraz eden CHP'ye Ankara, İstanbul ve Antalya'dan kötü haber geldi. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı tüm itirazlar reddedildi.

İstanbul'da durum aynı. CHP'li adayların ve avukatların Üsküdar, Kağıthane ve Küçükçekmece seçimlerinin şaibeli olduğunu belirterek İlçe Seçim Kurulları'na yaptığı itirazlara da red yanıtı geldi.

Üsküdar'daki seçim sonuçları ile ilgili tartışmalar devam etti. Bölge Kurullarından gelen itirazları İl Seçim Kurulu'na taşıyan CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, Ulusal Kanal'a konuştu.

İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin Kağıthane için yaptığı 55 sandıkla ilgili itirazı haklı buldu. Kurul, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Seçim tutanaklarının çöpte bulunduğu İstanbul Küçükçekmece'de de tartışma bitmedi. Belediye başkanlığı zarflarından muhtarlık pusulaları çıktığını belirten CHP, Küçükçekmece'deki seçimin tekrarlanması için YSK'ya başvurdu.

CHP'ye bir kötü haber de Antalya'dan geldi. 54 bin iptal edilen oy ve seçimlerdeki şaibeler üzerine yapılan itirazlar kabul görmedi. Antalya İl Seçim Kurulu CHP'nin il genelinde yaptığı 29 itiraz başvurusunu reddetti...

ulusalkanal.com.tr

# chp # ankara # seçim # İtiraz