HSYK, 17 hakim ve savcı için inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 12 hakim ve 5 savcı hakkında inceleme başlattı. Hakkında inceleme başlatılan isimlerin F Tipi örgütün Adana’daki yargı ayağını oluşturdukları ve usulsüz dinlemelerle yapılan soruşturmalarda tutuklama kararı verdikleri belirtiliyor. Daire, 17 isim hakkında soruşturma açılıp açılmamasına müfettişten gelen rapor doğrultusunda karar verecek

HSYK, 17 hakim ve savcı için inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3’üncü Dairesi, F Tipi örgüt üyesi olduğu belirtilen 12 hakim ve 5 savcı hakkında inceleme başlattı.

İnceleme başlatılan İsimler arasında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan savcılar Özcan Şişman, Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takcı ile eski HSYK üyesi Hüseyin Serter’in de bulunduğu belirtildi.

Hakkında inceleme başlatılan isimler, Adana Adliyesi’nde HSYK Başmüfettişi tarafından yapılan inceleme sonucunda belirlendi. Müfettişin ilk raporunda bu isimlerden bazılarının "Adana Adliyesi’nde paralel yapının amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğü" tespitine yer verildi.

HSYK 3’üncü Dairesi de geçen hafta toplanarak söz konusu isimler hakkında inceleme yapılmasına karar verdi. Dairenin inceleme kararının gerekçesinde "Kamuoyunda paralel yapı ve hizmet hareketi olarak bilinen ülkemizin anayasal düzenini yıkmaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı kendisine amaç edinen oluşumun yargı camiasındaki mensupları oldukları” ifadeleri kullanıldı.

Daire 17 isim hakkındaki iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Soruşturma açılıp açılmamasına müfettişten gelen rapor doğrultusunda karar verilecek. Soruşturma izni verildiği takdirde 17 isim önce açığa alınacak ardından meslekten ihraç edilmeleri de gündeme gelebilecek.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

# fetö # hsyk # f-tipi # paralel devlet yapılanması