Fidel Castro ebediyete uğurlandı

Küba Devrimi’nin önderi, emperyalizme karşı verdiği mücadeleyle adını tarihe altın harflerle yazdıran Fidel Castro ebediyete uğurlandı. Castro için Havana’da devlet töreni düzenlendi. Törene dünyadan da çok sayıda devlet başkanı ve temsilci katıldı.

Fidel Castro ebediyete uğurlandı.

Küba Devrimi’nin efsane önderi Castro için Havana’da devlet töreni yapıldı. Devrim Meydanı’nda yapılan törene yüz binlerce Kübalı katıldı.

Saat 19:00’da başlayan tören gece yarısına kadar sürdü. Küba Milli Marşı ile başlayan törene tüm dünyadan çok sayıda Devlet Başkanı ve Devlet Temsilcisi katıldı.

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuançao törende yaptığı konuşmada Castro’nun hayatını “halkının bağımsızlığına ve sosyalizmin inşasına adadığını” söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Fidel demek, Chavez demektir, Bolivarcı Devrim demektir" dedi. Maduro konuşmasını "Yaşasın devrim, yaşasın Küba, yaşasın Venezuela" sözleri ile tamamladı.

Törenin kapanış konuşmasını da Fidel’in kardeşi ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro yaptı. Fidel’in tüm hayatını devrime adadığını belirten Castro, "Küba Devrimi’nin liderinin sömürgeciliğe, ayrımlıcılığa ve emperyazlizme karşı mücadelenin, halkların bağımsızlığının ve onurunun bir sembolü haline geldiğini" söyledi.

Törende Vatan Partisi'ni temsil eden Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner de Küba Komünist Partisi Merkez Komite Televizyonuna konuştu. Soner, "Ezilen uluslar için bu son derece önemli zaferde Küba Devrimi ve onun lideri büyük rol oynadı. Castro’nun ve bağımsızlıkçı, devrimci Küba halkının önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

# küba # Fidel Castro