49 yaşını dolduran güvenlik korucuları erken emekli olabilecek

PKK ile mücadelede önemli görevler alan korucuların erken emeklilik talebi kabul edildi. Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında 49 yaşını dolduran güvenlik korucularının görevleriyle ilişiği 6 ay içinde kesilecek. Erken emekli olan korucuların yerlerine de genç kadrolar getirilecek.

49 yaşını dolduran güvenlik korucuları erken emekli olabilecek

PKK'ya karşı Doğu ve Güneydoğu'da mücadele eden korucuların yaş ortalaması artık düşürülüyor. Yeni değişiklikler Kanun Hükmünde Kararname ile yayımlandı.

Bugünden itibaren 49 yaşını dolduran güvenlik korucularının görevleriyle ilişiği 6 ay içinde kesilecek. Asker ve polisle omuz omuza çalışan korucular bu kanunla birlikte erken emekli olacak. Koruculara önceden peşin ödenmiş olan ücretin kalan günlere isabet eden tutarı geri alınmayacak.

Yasa ilk etapta 20 bin korucu yararlanacak. Bu sayde yaşlı korucuların yerine daha genç ve dinamik kodrolar alınacak.

Yaş sınırı nedeniyle ayrılan korucuların yerine aynı yerleşim biriminde bulunanlar görev alacak. 30 yaşını doldurmamış olmak kaydıyla çocuklarından biri, yoksa kardeşlerinden biri güvenlik korucusu olarak görev alacak.

KHK ile günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi.

Özel veya resmi her türlü konaklama tesislerine tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak şartı getirildi. Mevcut bilgi, belge ve kayıtlar genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirilecek.

Bilgi vermeyen tesislere mülki idare amirlerince 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verilecek. Cezalar 1 ay içinde ödenmek zorunda. Bunları tekrarlayanların ruhsatları iptal edilecek.

ulusalkanal.com.tr

# güvenlik korucuları # erken emeklilik