Bakan Akar'ın Pakistan temasları

Pakistan'daki temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Başbakan İmhar Han ile görüştü. Gündemde ikili ilişkiler ve bölgesel konular vardı. Görüşmede, Afganistan'daki son gelişmeler de ele alındı; siyasi çözüm vurgusu öne çıktı.

Bakan Akar'ın Pakistan temasları

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında gittiği Pakistan’da Başbakan Imran Khan ile bir araya geldi.

Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı, Afganistan'daki son gelişmeler değerlendirildi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, iki ülkenin karşılıklı güven ve destek üzerine kurulu tarihi kardeşlik bağlarına sahip olduğunu söyledi. Ülkesinin, Türkiye'deki orman yangınları için mümkün olan yardımı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Savunma alanında iki ülke arasındaki mevcut işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmran Han, Cammu ve Keşmir'deki anlaşmazlık başta olmak üzere tüm konularda Pakistan'a olan tutarlı desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

İmran Han, Pakistan'ın Afganistan'daki barış sürecini ilerletmek ve siyasi bir çözüm sağlamak için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğini vurguladı. Afganistan'da müzakere edilmiş bir siyasi anlaşmanın, anlaşmazlıkların çözümünün tek yolu olduğunu söyledi.

Milli Savunma Hulusi Akar da, Cammu ve Keşmir dâhil tüm konularda Türkiye'nin Pakistan'a verdiği desteği yineledi. Akar, Türkiye'nin de Afganistan'da siyasi çözüm için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğini belirtti.

Akar, İslamabad'daki temasları kapsamında, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Zobaida Jalal ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bajwa ile de görüşmeler yaptı.

Bakan Akar, görüşmelerde savunma alanındaki ikili ilişkilerin yanı sıra FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede birlikte hareket edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

# hulusi akar # Afganistan # pakistan # orman yangınları # afgan # keşmir # Cammu # İmran Han