CİA bağlatılı Enver Altaylı duruşmasında yeni gelişme

FETÖ'den yargılanan istihabratçı Enver Altaylı davasında sona gelindi. Mayıs ayına ertelenen davada esasa ilişkin savunmalar yapılacak. 15 Nisan’da ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Enver Altaylı’nın tutuklu halinin devamına hükmetti.

CİA bağlatılı Enver Altaylı duruşmasında yeni gelişme

Eski MİT'çi Enver Altaylı’nın da arasında bulunduğu dava 14-15 Nisan tarihlerinde Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.18 Şubat’ta yapılan celsede duruşma savcısı, sanık Altaylı için "FETÖ yöneticiliği ile siyasi ve askericasusluk" suçlarından 42 yıl 6 aya kadar hapis istedi.

Mahkeme duruşmayı erteledi, sanıklara esasa ilişkin savunma süresi verildi.

Davanın iddianamesinde Enver Altaylı'nın FETÖ'cülerle telefon görüşmeleri ile Türkiye'yi ABD yöneticilerine şikayet eden mektupları da yer aldı.

Mütalaanın ardından görülen davada sanık Altaylı, esasa ilişkin savunma yapmadı. Savunmaya hazırlanamadığını söyleyen Altaylı mahkemeden ek süre talep etti. Ayrıca Enver Altaylı’nın avukatı duruşmada müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu savunarak tahliyesini talep etti.

"Silahlı terör örgütü üyeliği ve askeri casusluk” suçlarından 35 yıla kadar cezası istenen eski istihbaratçı sanık Mehmet Barıner de savunma için süre talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti de sanıkların savunma için süre taleplerini kabul etti. Tahliye taleplerini ise reddetti. Heyet, duruşmayı 17 Mayıs’a erteledi.

Mahkeme heyeti davanın daha fazla uzamaması için de önlemini aldı. Heyet, savunmaların tamamlanmaması halinde 18,20 ve 21 Mayıs'ta da duruşmanın devam etmesine hükmetti.

# abd # cia # fetö # silahlı terör örgütü # tahliye # mahkeme # duruşma # heyet # casusluk # iddianame # askeri # mahkeme heyeti # Mehmet Barıner