Çin Mucizesinin 71. Yılı kutlandı: Perinçek'ten Çin'e kutlama mesajı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 71. yıldönümü Pekin'de çeşitli etkinliklerde kutlandı. Kutlamaya mesaj gönderen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Çin Komünist Partisi 'Çin mucizesi'ni gerçekleştirdi ve Çin Rüyası'nı bir hakikat haline dönüştürüyor" dedi.

Çin Mucizesinin 71. Yılı kutlandı: Perinçek'ten Çin'e kutlama mesajı

Çin Halk Cumhuriyeti, devrimin 71. yılını coşkuyla kutluyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ev sahipliği yaptığı başkent Pekin'de düzenlenen resepsiyona yaklaşık 500 yerli ve yabancı konuk katıldı.

Çin Başnakanı Li Keqiang Çin'de reformların şaşmadan derinleştirilmesi ve dışa açılmanın daha da hızlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Çin Başbakanı Amerika'nın Tayvan'daki kışkırtmalarına yönelik de mesajlar verdi, Taiwan bağımsızlığını hedefleyen her türlü bölücü eylemler ve dış müdahalelere kararlılıkla karşı çıktıklarını belirtti.

Törenler kapsamında, Pekin'deki ünlü Tienanamen meydanında Çin bayrağı göndere çekildi.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu da çevrimiçi resepsiyon düzenledi. Başkonsolos Cui Wei'nin Kovid'le mücadele döneminde Türkiye ve Çin arasında gelişen ikili ilişkilere değindi.

Çin'de üretilen test kitleri ve ilaçlar Türkiye'de kullanıma girdi. Son zamanlarda Çin'in geliştirdiği bir aşının Türkiye'de 3. faz klinik testinin yapılması için onay verildi. Bütün bunlar Çin ve Türkiye'nin dostane işbirliğinin geliştiğinin önemli göstergeleridir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin devriminin 71. yılı nedeniyle Çin Uluslarası Radyosu'na özel açıklamalar yaptı.

Perinçek şunları söyledi: "Çin halkının iktidarını Mao Zedong önderliğinde Çin kurdu. Çin, o devrimle o büyük başarıları kazandı yani bu Çin devriminin mucizesidir, harikasıdır."

Perinçek, Türkiye ve Çin ilişkilerinin geleceğine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

# pekin # Çin Halk Cumhuriyeti # Şi Cinping # mao Zedong