Kerkük-Erbil karayolu trafiğe açıldı

Irak'ta merkezi yönetim ve bölgesel yönetim arasındaki yol sorunu bayram öncesi aşıldı. Kerkük-Erbil karayolu aylar sonra tekrar trafiğe açıldı.

Irak'ta kurban bayramı öncesi, aylardır kapalı olan Kerkük-Erbil karayolu trafiğe açıldı.

Bağdat'taki merkezi yönetim ile Erbil arasında yaşanan askeri gerginlik sonrası Kerkük-Erbil karayolu kapatılmıştı. Yol Kerkük'e bağlı Altunköprü kasabasındaki köprünün onarımı sonrası açıldı.

Açılışa Kerkük ve Erbil yerel güvenlik yetkililerinin yanı sıra Irak federal polis gücü komutanları da katıldı. Ardından Irak Federal Polis Gücü Kerkük Bölge Karargâh Komutanı General Şakir Guveyyin basın açıklaması yaptı.

Guveyyin, yolun özellikle Kurban Bayramı öncesi trafiğe açılması için Kerkük ve Erbil yerel yönetimlerinin önemli çabalarda bulunduklarını belirtti. Kerkük Bölge Karargâh Komutanı yolun güvenliğinin de yine Kerkük ve Erbil'e bağlı güvenlik güçlerince temin edileceğini ifade etti.

Yolun aylardır trafiğe kapanmasından en çok Kerkük ve Erbil vatandaşlarının etkilendi.

Altunköprü kasabasında Irak federal polisi ve Erbil polis güçlerince ortak kontrol noktası kuruldu. Bayramın son gününe kadar trafik sadece küçük araçlara, 25 Eylül'den sonra ise ağır vasıtalar ve ticari araçlara açılacak.

ulusal.com.tr

# Kerkük # erbil