PKK'dan Şam'a tehdit mesajı

Suriye'nin özerklik taleplerini bir kez daha reddettiğini ilan etmesi terör örgütü PKK/YPG'de korkuya neden oldu. Sözde SDG komutanı Mazlum Abdi, özerklikten vazgeçmeyeceklerini söyleyerek Şam'ı tehdit etti.

PKK'dan Şam'a tehdit mesajı

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad'ın, "özerklik taleplerini ve girişimlerini tamamen reddettiklerini" açıklaması PKK/YPG'yi telaşa düşürdü.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin başındaki isim terörist Mazlum Abdi açıklama yaptı.

Abdi, özerk yönetimin fesh edilmeyeceğini savundu, "Kimsenin gücü yetmez" dedi.

Al Arabiya'ya konuşan Abdi, Şam'a tehdit içerikli mesajlar gönderdi, "Kürtler olmadan Suriye krizinin çözülmesinin mümkün olmadığını" söyledi.

Özerklik konusunda Suriye hükümeti ile anlaşmak istediklerini söyleyen terörist Mazlum Abdi, sözde Rojova Özerk Yönetimi'nin meşru olduğunu iddia etti.

SDG'nin açıklamalarına karşılık Şam yönetimi Kürtleri Suriye'nin ayrılmaz parçası olarak görüyor.

Yaklaşık 10 yıldır toprak bütünlüğünü korumak için mücadele eden Suriye, bugüne kadar PYD'nin özerklik iddialarını kesin bir dille reddetti...

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad, "Ayrılıkçı düşünceler aslında Amerikan ve Siyonist girişimlerinin bir sonucudur. Özerk yönetimi tamamıyla reddediyor Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz” şeklinde konuşmuştu.

ulusal.com.tr

# pkk # suriye # YPG # sdg # şam