Fransa'da cinsel istismar skandalı: Katolik kilisesi mağdurlara tazminat ödemeyi kabul etti

Fransız Katolik Kilisesi, 70 yıl boyunca 330 binden fazla çocuğun istismar edildiğinin iddia edildiği rapor sonrası mağdurlara tazminat ödemeyi kabul etti. Kilise tazminat ödemek için de mal varlıklarını satma kararı aldı. Fransa Psikoposlar Konferansı Başkanı, mağduriyetlerin giderilmesi için "Bağımsız Ulusal Komisyonu'nun" kurulacağını belirtti.

Fransa'da cinsel istismar skandalı: Katolik kilisesi mağdurlara tazminat ödemeyi kabul etti

Çocuklara cinsel istismarla gündeme gelen Fransa kilisesi, mağdurların tazminat ödemeyi kabul etti. Kilise tazminatları karşılamak için de varlıklarını satma kararı aldı.

Fransa Psikoposlar Konferansı Başkanı Eric de Moulins-Beufort, Lourdeskentinde rahipler ve psikoposlarla özel bir toplantı yaptı.

Beaufort, toplantının ardından mağduriyetlerin giderilmesi için "Bağımsız Ulusal Komisyonu'nun" kurulacağını belirtti. Bu Komisyonun ise Adalet Bakanlığının hukukçusu Marie Derain de Vaucresson tarafından yönetileceğini bildirdi.

FRANSA'DA KİLİSE VARLIKLARINI SATACAK

Mal varlıklarını satacaklarını açıklayan psikopos, gerekmesi halinde borç alabileceklerini de belirtti.

Fransız rahipler, istismar vakalarında katolik kilisesinin kurumsal sorumluluğunu ve kilisede istismarın düzenli bir şekilde devam ettiğini kabul etmişti.

Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonunun raporuna göre kiliselerde 1950'den bu yana 330 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı belirtiliyor.

haber,gündem,siyaset,türkiye,dünya,politika,ekonomi,sağlık,kültür,sanat,bilim,teknoloji,asayiş,yurt,üretici,emek,üretim,endüstri,abd,mavi vatan,ulusal kanal canlı izle,izle

# fransa # rapor # cinsel istismar # skandal # Katolik kilisesi # Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu